Biedrība “Latvijas Kempingu asociācija” ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Sadarbība” apakšpasākuma “Atbalsts lauku tūrisma attīstības veicināšanai” līdzfinansēto projektu Nr. 18-00-A01630-000008 laikā no

2018.gada septembra līdz 2023.gada jūnijam ir īstenojusi projektu “Izbaudi Latviju nesteidzoties”.

Projekta īstenošanas laikā ir paveikts ļoti daudz:

  1. Izdoti 2 katalogi – ceļojumu maršruti pa Latviju, iekļaujot naktsmītnes kempingos un apskates objektus (2019.gadā – 5000 eks. un 2020.gadā – 20 000 eks.);
  2. Izdoti 3 katalogi – ceļojumu maršruti pa Baltijas valstīm, iekļaujot naktsmītnes kempingos un apskates objektus (2021. – 30000 eks., 2022.- 40000 eks., 2023.gadā – 30000 eks.);
  3. Projekta partneri izdevuši lokālos tūrisma maršrutus – brošūras savu naktsmītņu apkārtnē:
    1. SIA “Apaļkalns” velokarte ar velomaršrutiem GNP teritorijā, aptverot ziņas par apkārtnē esošiem dabas objektiem un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem (7 valodās, kopējā tirāža 24 000 eks.);
    2. ZS “Stirniņas” mārketinga materiāls – tūrisma karte «TAKE A STEP OUTSIDE THE CITY OF RIGA».

Reģionālās tūrisma kartes centrā ir Ādažu novads, Carnikavas novads, Garkalnes novads – kā reģions starp diviem top galamērķiem Latvijā – Rīgu un Gaujas Nacionālo parku. (2 valodās, kopējā tirāža 4 000 eks.)

  1. SIA “Kempings Sniedzes” izdevis maršruta karti “Izvēlies atpūtu abpus Daugavas”, kas ietver atpūtas un apskates objektus abos Daugavas krastos posmā starp Rīgas HES un Ķeguma HES, kā arī TOP Latvijas apskates objektus ar norādēm no kempinga “Sniedzes” līdz konkrētajam objektam. (2 valodās, kopējā tirāža 1000 eks.)
  2. SIA “Makara Tūrisma birojs” izdevis laivošana maršruta karti “Kempings. Laivas. Plosti. Camping. Canoeing. Kayaking. In the Gauja National Park” (2 valodās, kopējā tirāža 10000 eks.)
  3. ZS “Stirniņas” mārketinga materiāls – tūrisma velokarte “On a bike from Riga to Gauja National Park” angļu valodā 2000 eks.
  1. Dalība pavisam kopā 19 starptautiskajās tūrisma izstādēs Eiropā, kurās tika reklamētas iespējas apceļot Latviju, kā arī izplatīti projektā izdotie katalogi un citi materiāli par ceļošanas iespējām Latvijā.
  2. Izstrādāta jauna inovatīva Mobilā aplikācija TraviGO.eu, kas aptver visu Latvijas teritoriju un sniedz daudzveidīgu informāciju par visu, kas varētu interesēt ikvienu ceļotāju: ko apskatīt, ko un kur nobaudīt, kur uzzināt, kur piedalīties, kur gulēt un daudz citu jautājumu. Mobilā aplikācija ir pieejama ikvienam lietotājam bez maksas, to var lejuplādēt savās mobilajās viedierīcēs, meklētājā ierakstot atslēgas vārdu: travigo.eu. Šobrīd aplikācijā ir iekļauta informācija par 8900 objektiem, no kuriem ikviens var atlasīt sev nepieciešamo informāciju, apskatīt katru objektu atsevišķi, sazināties ar objektu no aplikācijas, sniegt savu atgriezenisko saiti, izmantot objektu sagatavotos piedāvājumus vai aplikācijas ieteikumus, kā arī no aplikācijas pāriet uz sev vēlamo navigācijas rīku tikai viena klikšķa attālumā.

Mobilās aplikācijas izstrādne un ieviešana veikta sadarbībā ar projektu „Enjoy the best Usma lake” (ID Nr. 18-00-A01630-000012). Informācija par ELFLA Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē.

  1. gada 2.jūnijā notika projekta noslēguma konference kempingā “Sniedzes”, kurā piedalījās 38 dalībnieki – tūrisma nozares pārstāvji. Konferences laikā bija iespēja iepazīties ar LKA darbību un projekta īstenošanas gaitu, kā arī iepazīties ar jauno mobilo aplikāciju un turpmākajiem aplikācijas attīstības virzieniem. Konferencē varēja uzzināt par sadarbības iespējām ar LKA un citiem ar aplikācijas darbību saistītiem jautājumiem.

Projekta “Izbaudi Latviju nesteidzoties” vadošais partneris – biedrība “Latvijas Kempingu asociācija”, partneri: SIA “Apaļkalns”, SIA “Kempings Sniedzes”, ZS “Stirniņas”, SIA “Usma SPA”, IK “Siveri”, SIA “Makara tūrisma birojs”.

Sadarbības partnera – projekta “Enjoy the best Usma lake” vadošais partneris – SIA “Usma SPA”, partneri: SIA “Usmas garša”, SIA “Este Lux”, biedrība “Usmas krasts”.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams EK tīmekļa vietnē

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests